Fietsen in het Noorden van Engeland en Schotland

Waarschijnlijk is er geen betere manier om je zomervakantie aan de andere kant van de Noordzee te spenderen dan door te fietsen door het platteland van Noord Engeland & Schotland. Ontdek een groot deel van de kust van Northumberland en het Schotse Bordergebied met zijn rijke historie, indrukwekkende kastelen, golvende duinen met prachtige zandstranden en authentieke vissersdorpjes.

 

Algemene informatie

De 320 kilometer lange Coast & Castles Cycle Route verbindt de Forth and Tyne estuaria en loopt door een gebied met een groot gedeelte van de best bewaarde gebouwen en kastelen van Groot-Brittannië. Beginnend in Newcastle, passeert het de Hadrain's Wall die is uitgeroepen tot wereld erfgoed, alvorens af te buigen langs de onbeschadigde kustlijn en de mooie steden van de Tweedvallei, om daarna de hoofdstad van Schotland Edinburgh te bereiken.

 

Enkele suggesties op de route zijn;

  • Gateshead naar Whitley Bay: deze grotendeels verkeersvrije, 20 kilometer lange route gaat langs een rijkdom aan attracties met inbegrip van de spectaculaire Millennium Bridge in Gateshead, Bede's World Museum, Arbeia Roman Fort & Museum en het Blue Reef Aquarium.
  • Bamburgh naar Lindisfarne: deze 32 kilometers lange rit, van kasteel naar kasteel volgt landwegen vanaf Bamburgh Castle (aangewezen als een van de prachtigste kastelen van Engeland), loopt door het plaatsje Belford en over een verhoogde weg naar Holy Island waar het romantische uit de 16e eeuw stammende Lindisfarne Castle staat.
  • Musselburgh naar Edinburgh: deze 13 kilometer lange route loopt van de aantrekkelijke historische stad Musselburgh langs het Innocent Railwaypath waarna het via Arthur's Seat de hoofdstad Edinburgh bereikt en eindigt bij Edinburgh Castle.

 

De kaart van de Coast & Castles Cycle Route is beschikbaar via de online winkel van Sustrans in Engeland www.sustrans.org.uk of telefonisch te bestellen via het nummer (0033) 0845.113 0065.

 

De kaart fullcolor kaart is gedrukt op watervast papier en kost £5.99 + p&p.

Voor meer informatie over Sustrans en andere uitgaven van het National Cycle Network en een gedetailleerde online routebeschrijving kijk op de website van Sustrans.