Snelmenu

Bagagevervoer

Langs de gehele route kun je gebruik maken van speciale busjes voor het bagagevervoer.

 

De kosten bedragen rond de 5 tot 7 pond per persoon. Met een limiet van ongeveer 25 kilo, waarna er meer moet worden betaald.

 

Maak je geen gebruik van het bagagevervoer, houdt er dan rekening mee dat de route een stuk zwaarder wordt en je de afstanden moet inkorten.

 

Waar starten

De route start gewoonlijk in Tynemouth, maar kan ook in tegengestelde richting worden gereden. Start je in Whitehaven dan heb je als voordeel dat je meer kans hebt op wind in de rug, dit omdat deze over het algemeen vanuit het westen komt.

 

Vervoer op en naar de Reivers

 

Vanuit Holland per boot

De beste manier om naar Engeland af te reizen voor de Reiversroute is de veerboot van DFDS-Seaways te nemen. Vanuit IJmuiden vertrekt dagelijks een boot naar Tynemouth vlakbij Newcastle.

 

Informatie over de boot kun je vinden bij DFDS-Seaways in IJmuiden.

DFDS-Seaways

 

Vanuit Holland per vliegtuig

Een andere manier om de tocht te beginnen is gebruik te maken van het vliegtuig. Prijsvechters als Ryan Air, maar ook de KLM bieden een aantrekkelijk tarief. Ook een combinatie van vliegen en de boot is te maken. Houdt er wel rekening mee dat je fiets verpakt het vliegtuig in moet.

Een goede uitleg hierover staat op de site van de vakantiefietser.

 

Vervoer naar Whitehaven

Je kunt de Reivers op twee manieren beginnen. Door te starten vanuit Tynemouth of door te starten in Whitehaven. Kom je met de boot aan in Tynemouth. Dan is het ongeveer 1 kilometer fietsen naar het startpunt dat ligt bij de ruïne van het kasteel van Tynemouth. Start je in Whitehaven dan zijn de twee meest voor de hand liggende opties; vervoer per trein of door gebruik te maken van speciale pendelbusjes die het vervoer langs de route verzorgen.

 

Vervoer per trein

Buiten het spitsuur kun je een fiets op de meeste Britse treinen meenemen. Controleer altijd van tevoren of een fiets op een bepaalde treindienst mag worden meegenomen. Houdt er ook rekening mee dat je hiervoor een klein bedrag moet betalen.
In sommige treinen mogen helemaal geen fietsen, terwijl in andere treinen slechts een beperkt aantal fietsen mag worden meegenomen. Het beste is daarom vooraf tijdig te informeren, dit om teleurstelling te voorkomen. Bij stations aan de hoofdspoorlijnen kun je een plek voor je fiets reserveren.

www.nationalrail.co.uk

 

Vervoer per busje

Vanuit Tynemouth kun je zoals vermeld vervoerd worden met speciale pendelbusjes die rijden langs de gehele C&C. Deze pendelbusjes verzorgen niet alleen het vervoer van en naar de startplaats, maar regelen ook het vervoer van de bagage tussen de hotels of campings die je voor het overnachten hebt gereserveerd .

Er zijn verschillende bedrijfjes die het vervoer verzorgen voor fietsers en wandelaars langs de C&C route.

Meer weten;

 

Tyne Valley Holidays

Je moet hem bellen of faxen (heeft helaas geen site), maar is altijd stipt op tijd, een prima Britse eigenschap.


Tyne Valley Holidays van Ted Gillman Tel/Fax 0191 284 7534 uit Newcastle. Tyne Valley Holidays regelt alleen het transport van je bagage. Geen B&B arrangementen.

 

Sherpa Van
Een firma die nauw samenwerkt met Tyne Valley Holidays en elk een deel van de route voor hun rekening nemen. Sherpa regelt indien nodig ook je overnachtingen.

 

The bike bus

Coast to Coast holidays